fbpx

Ekspres do kawy gastronomiczny

Ekspres do kawy gastronomiczny

Gastronomiczny ekspres do kawy w lokalach typu kawiarnia, restauracja, hotel czy bar jest podstawowym wyposażeniem. Spraw przyjemność swoim klientom i przygotuj aromatyczną kawę w profesjonalnym ekspresie do gastronomii.

Dopasujemy ekspres do Twojego lokalu

Gastronomiczne ekspresy do kawy – gdzie się sprawdzają?

 

Kultura picia kawy w Polsce z roku na rok rozwija się coraz bardziej. Jak podają badania społeczne, aż trzy na cztery osoby dorosłe deklarują picie co najmniej jednej filiżanki kawy każdego dnia. Esencjonalną „małą czarną” pijemy na dobry początek dnia, podczas przerwy w pracy czy też w trakcie odwiedzin znajomych. W ostatnich latach widzimy również, że coraz więcej spotkań towarzyskich przy kawie przenosi się do stylowych kawiarni i herbaciarni, restauracji oraz barów hotelowych. W każdym z tych miejsc możemy rozkoszować się wyśmienitym aromatem świeżo zaparzonej kawy, jak również deserami o zniewalającym smaku. To w nich królują również one – gastronomiczne ekspresy do kawy.

Chociaż wydawać by się mogło, że to, jaki model ekspresu do kawy do gastronomii wybierzemy, nie ma dużego znaczenia, to każdy doświadczony barista wie, jak ważne jest, by w takich miejscach używane były wyłącznie profesjonalne urządzenia. Jest to niezwykle istotne, ponieważ na rynku spotkamy się z wieloma różnymi sprzętami, które parzą bardzo dobrą kawę, jednak nie do końca sprawdzają się w lokalach gastronomicznych. Byśmy mogli cieszyć się wieloletnią niezawodnością naszego ekspresu do gastronomii, a także mogli mieć pewność, że przygotuje on dokładnie taką kawę, jakiej oczekuje nasz klient, warto jeszcze na etapie zakupu urządzenia przyjrzeć się bliżej kilku aspektom.

Na co zwrócić uwagę podczas zakupu ekspresu do kawy do gastronomii?

 

Istnieje wiele parametrów, które należy wziąć pod uwagę przy wyborze ekspresu do kawy gastronomicznego. Na początek dobrze jest zastanowić się nad tym, ile kaw dziennie będzie musiał przygotować dany sprzęt i czy personel w danym lokalu został specjalnie przeszkolony pod kątem parzenia kawy. W przypadku lokali gastronomicznych do wyboru mamy dwie opcje – ekspres do kawy gastronomiczny automatyczny lub kolbowy.

W sytuacji, gdy pracownicy nie wiedzą, jak obsługiwać tradycyjny ekspres do kawy lub będą z niego korzystać klienci (np. na stacji benzynowej), wówczas najlepszym rozwiązaniem będzie zakup ekspresu do kawy gastronomicznego automatycznego z dużymi zbiornikami na wodę (a jeszcze lepiej stałym podłączeniem) i kawę, jak również wydajnością dostosowaną do potrzeb danego lokalu. Takie urządzenia są w stanie przygotować od 60 nawet do 300 kaw w ciągu dnia, w związku z czym każdy jest w stanie dobrać idealny model dla siebie.

Jeżeli natomiast poszukujesz idealnego ekspresu do kawy do gastronomii do kawiarni, restauracji lub hotelu i zależy Ci przede wszystkim na doskonałej jakości serwowanej kawy, wtedy warto, byś zainteresował się zakupem kolbowego ekspresu do gastronomii. W tym przypadku konieczne jest jednak odpowiednie przeszkolenie personelu, który powinien wiedzieć, w jaki sposób obsługiwać takie urządzenie i jak przygotować w nim idealne espresso. Praca z ekspresem kolbowym nie jest tak intuicyjna jak z nowoczesnym automatem, przez co wymaga dużej wiedzy i umiejętności.

Warto również dodać, że decydując się na wybór kolbowego ekspresu do kawy do gastronomii, konieczne jest zaopatrzenie się w dodatkowy sprzęt, w tym przede wszystkim młynek do kawy oraz zestaw baristyczny, który pozwoli na przygotowanie idealnego espresso jak i kremowego cappuccino. Te drobne niedogodności z pewnością zrekompensuje jednak fakt, że kolbowy ekspres do kawy gastronomiczny przyciągnie do Twojego lokalu większe grono klientów i zaskoczy Cię zarówno wieloletnią bezawaryjnością, jak i niepowtarzalnym smakiem przygotowanej kawy.

Ekspres do kawy – gastronomia. Jaką kawę ziarnistą warto wybrać?

 

W naszej rodzinnej palarni rzemieślniczej Coffee Style od wielu lat staramy się zdobywać serca naszych klientów, oferując im najwyższej jakości mieszanki kawowe. Wyznajemy zasadę, że wybór odpowiedniego ekspresu do kawy gastronomicznego to jedno, jednak bez smacznej kawy żaden lokal gastronomiczny nie wyróżni się na tle konkurencji.

W związku z tym w naszej ofercie przygotowaliśmy duży wybór świeżo palonych kaw ziarnistych, które pozwolą na przygotowanie aromatycznego espresso, o intensywnym smaku i doskonałym aromacie. W przypadku kolbowych ekspresów do kawy do gastronomii proponujemy przede wszystkim mieszanki bazujące na ziarnach o średnim stopniu palenia – są one idealne do serwowania wyśmienitego espresso. Dla miłośników prawdziwego, włoskiego cappuccino oferujemy natomiast odpowiednio skomponowane 100% Arabiki lub mieszanki Arabiki i Robusty.

Co więcej, z myślą o tych właścicielach gastronomicznych ekspresów do kawy, którzy wiedzą, że kluczem do sukcesu w biznesie jest wyróżnienie się na tle konkurencji, mamy ofertę specjalną – możliwość stworzenia kawy ziarnistej na wyłączność. Każdą mieszankę opracowujemy zgodnie z oczekiwaniami i preferencjami klienta, dzięki czemu może on mieć pewność, że nasza kawa przyciągnie do jego lokalu większe grono lojalnych, zaufanych klientów. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat proponowanych przez nas mieszanek kawowych Luciano Cafe lub potrzebujesz pomocy przy ich wyborze – skontaktuj się z nami.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Zdjęcie
  • SKU
  • Rating
  • Cena
  • Stock
  • Availability
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Weight
  • Dimensions
  • Dodatkowe informacje
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Porównaj