fbpx

Kawa do ekspresu ciśnieniowego automatycznego

Kawa do ekspresu ciśnieniowego - smak, który zachwyci Cię od pierwszej kropli

Kawa ziarnista do ekspresu automatycznego wykorzystywana jest wszędzie tam, gdzie używa się automatyczne ekspresy ciśnieniowe. I chociaż wybór mieszanek dostępnych na rynku jest ogromny, to znalezienie najlepszej kawy ziarnistej do ekspresu ciśnieniowego wcale nie jest proste. Jeżeli i Ty masz z tym problem, pozwól, że pomożemy Ci w podjęciu dobrej decyzji!

Profesjonalna pomoc w wyborze - skorzystaj!

Kawa do ekspresu – idealna na dobry początek dnia!

 

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego to dla niektórych osób jedyny sposób na dobudzenie się o poranku. Dla innych to natomiast prawdziwy rytuał, który można określić mianem niezwykłej sztuki. Bez względu na to, jakie znaczenie ma dla Ciebie poranna kawa do ekspresu automatycznego, zawsze sięgaj wyłącznie po dobrej jakości mieszanki. Najlepsza kawa do ekspresu powinna być przede wszystkim esencjonalna i wyrazista. Pamiętaj o tym, że nowoczesne automaty nie zawsze są w stanie oddać wszystkie nuty smakowe i aromatyczne zawarte w kawie. W związku z tym Twoja kawa w ziarnach do ekspresu powinna spełniać pewne parametry. Jakie? O tym dowiesz się już za chwilę.

Jaka kawa do ekspresu automatycznego jest najlepsza?

 

Kawy do ekspresu ciśnieniowego różnią się między sobą wieloma szczegółami, dlatego przy wyborze należy zwrócić uwagę na wszystkie z nich. Co ciekawe, mało kto wie, jaką kawę do ekspresu używa się w danym sprzęcie. Zupełnie inna kawa wykorzystywana jest bowiem w nowoczesnych automatach, a inna w tradycyjnych ekspresach kolbowych czy też przelewowych. W każdym przypadku mamy do wyboru mieszanki ze 100% zawartością Arabiki, a także te łączące Arabikę z Robustą. A zatem która kawa ziarnista do ekspresu będzie najlepsza? Odpowiedź brzmi: „to zależy”.

Czynniki, na które należy zwrócić uwagę podczas wyboru kawy ziarnistej to przede wszystkim:

  • oznaczenie na opakowaniu – wybierając kawę do ekspresu, dobrze jest sprawdzać oznaczenia, które informują o wielkości i dojrzałości ziaren. O ich jakości świadczą litery – najlepsza kawa do ekspresu ciśnieniowego to ta z oznaczeniem AAA lub AA;

  • stopień palenia ziaren kawa do ekspresów ciśnieniowych powinna średni lub wysoki stopień palenia ziaren. Ciemne ziarna Arabiki mają większą oleistość, w związku z czym są wspaniałym nośnikiem smaku i aromatu. Wybierając jasne, słabo palone ziarna, musimy liczyć się z tym, że podczas zaparzania nie będzie wydobyty z nich pełny aromat;

  • kwasowość dobra kawa do ekspresu automatycznego nie powinna mieć zbyt wysokiej kwasowości. W nowoczesnych automatach zazwyczaj nie możemy regulować temperatury i czasu parzenia kawy, dlatego też przygotowana kawa może być niedoparzona. Taka kawa jest wówczas mało esencjonalna i zbyt kwaśna;

  • sposób obróbki – świetnym wyborem w przypadku automatów jest kawa do ekspresu automatycznego z obróbki naturalnej lub kawa monsunowa. Smak takiej kawy jest bardzo dobrze wyczuwalny nawet w słabszych urządzeniach.

Dobra kawa do ekspresu – gdzie kupić?

 

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego to produkt, który znajdziemy na półkach sklepowych we wszystkich delikatesach, dyskontach oraz na stacjach benzynowych. Niestety, w większości przypadków są to kawy do ekspresu ciśnieniowego produkowane przemysłowo. Co więcej, ich okres przechowywania w sklepach i magazynach często przekracza kilka miesięcy. Z czym się to wiąże? Taka kawa w ziarnach do ekspresu często jest po prostu niesmaczna i gorzka, przez co nie nadaje się do zaparzenia dobrej kawy.

Jeżeli zależy Ci na doskonałym smaku i świeżości kawy do ekspresu, kupuj ją zawsze w sprawdzonych sklepach stacjonarnych lub internetowych. Najlepsza kawa ziarnista do ekspresu posiada na opakowaniu datę palenia (nie mylić tego z datą pakowania lub przydatności do spożycia). O jej jakości świadczą również informacje o sposobie obróbki, stopniu palenia, pochodzeniu ziaren i przeznaczeniu danej mieszanki.

Najlepsza kawa do ekspresu ciśnieniowego w Coffee Style

 

Dobra kawa do ekspresu nie zawsze oznacza tą, która promowana jest w reklamach telewizyjnych. Jeżeli zależy Ci na wyśmienitym smaku, intensywnym aromacie i doskonałej jakości, wypróbuj naszą kawę ziarnistą do ekspresu Luciano Cafe. Nasze mieszanki kawowe prażone są w tradycyjnych piecach rzemieślniczych, w których wykorzystujemy metodę Slow Roasted. Oznacza to delikatny i powolny proces palenia, który ma wydobyć z ziaren kawy to, co najlepsze.

W Coffee Style kierujemy się zasadą, że nasza kawa do ekspresu musi być zawsze świeża. Wszystkie mieszanki Luciano Cafe wypalane są na bieżąco, dlatego pewność, że otrzymujesz zawsze świeżą kawę, prosto z palarni. Jeśli chcesz zatem wypróbować nasze kawy do ekspresu ciśnieniowego, ale nie wiesz, od czego zacząć – skontaktuj się z nami. Chętnie pomożemy Ci w doborze najlepszej kawy do ekspresu ciśnieniowego, która przyjemnie pobudzi wszystkie Twoje kubki smakowe!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Zdjęcie
  • SKU
  • Rating
  • Cena
  • Stock
  • Availability
  • Dodaj do koszyka
  • Opis
  • Treść
  • Weight
  • Dimensions
  • Dodatkowe informacje
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Porównaj