Kawa do Kawiarni | Kawa do Gastronomii
Kawa do kawiarni jak i kawa do gastronomii w Twoim lokalu musi być najlepsza. Wyróżniająca się jakością ziaren, poezją aromatów i smaku. Musi bić na głowę kawę u konkurencji, więc musi to być kawa świeżo palona metodą Slow Roasted czyli kawa ziarnista z rodzinnej lokalnej Palarni Kawy Coffee Style.
Na pierwsze zamówienie kawy podając hasło “rabat na start” otrzymasz aż 30% rabatu od cennika B2B!
Zamów do lokalu bezpłatne próbki kaw!
Kawa do kawiarni
ŚWIEŻO PALONE RZEMIEŚLNICZE KAWY DO GASTRONOMII
Verona Style
Kawa ziarnista
Skład: 100% Arabica
(m.in. Etiopia, Kostaryka, Gwatemala)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Migdały, czerwone jabłko, cytrusy, cukier trzcinowy, jagody, limonka, jaśmin.
Torino Style
Kawa ziarnista
Skład: 100% Arabica
(m.in. Etiopia, Honduras, Gwatemala)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Czekolada mleczna, migdały, pomarańcze, orzech laskowy, wiśnia, słodki.
Venezia Style
Kawa ziarnista
Skład: 100% Arabica
(m.in. Etiopia, Brazylia, Gwatemala)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodny, borówka, truskawki i rodzynki w rumie, mleczna czekolada, orzechy.
Parma Style
Kawa ziarnista
Skład: 100% Arabica
(m.in. Brazylia, Kolumbia, Salvador)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Delikatny, niska kwasowość, orzechy, czekolada, posmak winny, wiśnia, cytrusy.
Sanremo Style
Kawa ziarnista
Skład: 80% Arabica 20% Robusta
(m.in. Etiopia, Kostaryka, Kolumbia)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Jasne nuty jagód i cytrusów, ciemna czekolada, cukier trzcinowy, śliwka, owocowa kwasowość.
Ferrara Style
Kawa ziarnista
Skład: 80% Arabica 20% Robusta
(m.in. Brazylia, Kolumbia, Indie)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodny, korzenny, niska kwasowość, słodki, truskawki i rodzynki, owoce leśne, wiśnia.
Roma Style
Kawa ziarnista
Skład: 80% Arabica 20% Robusta
(m.in. Brazylia, Gwatemala, Indie)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodna słodycz, zrównoważona, delikatnie zbożowy, czerwone jabłko, owocowy.
Milano Style
Kawa ziarnista
Skład: 70% Arabica 30% Robusta
(m.in. Brazylia, Kolumbia, Gwatemala)
Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Delikatna i zrównoważona słodycz, ciemna czekolada, migdały, wiśnia, mandarynka, jagody.
Doradztwo w wyborze kawy - skorzystaj!
Autorska Mieszanka Kawy na wyłączność
Ci wszyscy, którzy wiedzą, że przeciętność nie wystarczy do odniesienia sukcesu mają wybór. Właśnie dla tych, którzy na swój biznes patrzą profesjonalnie i przyszłościowo Palarnia kawy Coffee Style tworzy wyjątkowe, szlachetne mieszanki kawy. Oferujemy spory wybór świeżo palonych mieszanek kaw ziarnistych do ekspresów kolbowych, spełniających najwyższe oczekiwania. Nasza kawa do kawiarni przyciąga lojalnych klientów do lokalu.
Dla najbardziej wymagających klientów proponujemy ofertę specjalną – mieszanka kawy ziarnistej na wyłączność!
Tworzymy ją w oparciu o oczekiwania naszych klientów. Co ważne, robimy to gratis! Tego nie zaoferuje Ci zwykły dostawca kawy.
Najlepsza kawa ziarnista do kawiarni
Idealna do gastronomii
Zakładając dowolny biznes, aby odnieść sukces musimy czymś się wyróżnić, w czymś być lepsi od naszej konkurencji.
Dokładnie tymi samymi prawami rządzi się branża gastronomiczna. Jeśli otwieramy kawiarnię, to naturalnym staje się, że kawa w naszej kawiarni musi być bardzo smaczna. To podstawowy wymóg. Tyle tylko, że to nie jedyny wymóg. Można założyć, że jest dostawca dobrej kawy ziarnistej, u którego zaopatruje się większość okolicznych kawiarni. Jeśli my również wybierzemy tą kawę do kawiarni to nawet jeśli będzie to dobra kawa to nadal niczym się nie wyróżniamy na tle konkurencji.
Dodatkowo wielu właścicieli kawiarni oraz innych lokali gastronomiczny popełnia podstawowy błąd. Wybierają kawę ziarnistą, powszechnie dostępną w sprzedaży detalicznej. W obecnych czasach, gdy coraz więcej osób posiada w domu dobrej klasy ekspresy ciśnieniowe, łatwo samemu sobie przygotować niezłe espresso czy inną kawę na bazie espresso. Wówczas takie osoby nie wybiorą kawiarni, w której otrzymają tą samą kawę, którą sami mogą sobie zaparzyć. Odwiedzą oni kawiarnię, w której jest oryginalna kawa z niewielkiej palarni kawy.
Pamiętaj! Kawa do kawiarni musi być wyjątkowa, musi “robić różnicę”, być tym, co przyciągnie do kawiarni klientów. W przypadku kawy do kawiarni nie można stosować kompromisów.
Alternatywne metody parzenia kawy Arabica
Ostatnio coraz częściej możemy spotkać się z alternatywnymi metodami parzenia kawy w kawiarniach. Wykorzystuje się do tego dripper, Chemex, Aeropress, Syphon, sprzęt do Nitro Cold Brew itp. W przypadku tych metod parzenia świetnie sprawdzają się kawy singlowe – jednorodna 100% kawa Arabica z danego kraju i regionu. Jako palarnia kawy mamy dostęp do ponad 100 gatunków kawy z całego świata, które możemy zaoferować naszym klientom. Wyjątkowa świeżo palona kawa ziarnista do wyjątkowych metod parzenia.