La Marzocco – innowacja i funkcjonalność w wyjątkowej oprawie
La Marzocco to znacznie więcej niż tylko sprzęt do przyrządzania doskonałego espresso. To wspaniałe połączenie tradycji i pasji w tworzeniu ekspresów niezawodnych i bezawaryjnych, a zarazem intuicyjnych w obsłudze. La Marzocco to firma uznawana za światowego lidera w produkcji profesjonalnych ekspresów kolbowych dla gastronomii, które są w stanie sprostać potrzebom nawet najbardziej wymagających klientów.
Ekspresy kolbowe La Marzocco to niekwestionowane Rolls-Royce’y wśród ekspresów kolbowych. Warto zaznaczyć, że pomimo pełnego zaawansowania technologicznego, La Marzocco wciąż pozostaje firmą rzemieślniczą, oferującą sprzęty produkowane wyłącznie na zamówienie i składane ręcznie, co stawia je na podium wśród maszyn do parzenia kawy.
Ekspresy kolbowe La Marzocco – urządzenia projektowane z dbałością o szczegóły
Ekspresy kolbowe La Marzocco imponują przede wszystkim wyjątkową niezawodnością. Za sprawą ręcznej produkcji są to urządzenia, które będą nam służyć w lokalach gastronomicznych przez wiele lat. Wszystkie podzespoły wykorzystywane w maszynach wyróżnia niezwykła trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne, co jest możliwe dzięki zastosowaniu materiałów najwyższej jakości. Ich atrakcyjny, ponadczasowy design sprawia, że znakomicie zaprezentują się w każdej kawiarni, jak również restauracji.
Warto zwrócić także uwagę na prostą konstrukcję ekspresów La Marzocco, co z pewnością wpływa na łatwość podczas ich konserwacji i serwisowania, jak również w trakcie wymiany poszczególnych elementów. Ewentualna naprawa ekspresu przebiega bezproblemowo, co jest korzyścią zarówno dla właściciela urządzenia, jak i dla środowiska, poprzez działanie w zgodzie z wszelkimi założeniami gospodarki cyrkularnej.
La Marzocco – florencka firma rzemieślnicza tworząca kawową legendę
La Marzocco to firma założona w 1927 roku przez Giuseppe oraz Bruno Bambi La Marzocco we Florencji, we Włoszech. W 1939 roku firma stworzyła i opatentowała pierwszy na świecie ekspres do kawy z poziomym bojlerem – obecnie tego typu rozwiązanie uznawane jest za standard w profesjonalnych ekspresach do kawy. Jest to jedna z pierwszych innowacji zaprezentowanych przez La Marzocco, podobnie jak system podwójnych bojlerów (dual boiler system), czy też stosowanie grup nasyconych (saturated groups).
Obecnie w ofercie La Marzocco znajdziemy ponad 30 modeli ekspresów do kawy, które powstają pod czujnym okiem wyspecjalizowanego personelu, nadzorującego każdy etap produkcji urządzeń, tworzonych ręcznie na zamówienie klienta. Niezwykła troska o detale i możliwość personalizacji wyglądu ekspresów La Marzocco sprawia, że od lat są jednymi z najchętniej wybieranych profesjonalnych urządzeń dla gastronomii.