Kawy ziarniste Ekspresy do biura Palarnia kawy Kawa do biura

Luciano Cafe - Kawa ziarnista prosto z pieca!

Zadzwoń do nas +48 58 380 11 55

Kawa do Biura | Kawa do Firmy | Kawa do ekspresu

 

Kawa do biura w Twojej firmie musi być taka jak Ty - wyjątkowa, oryginalna i niesamowita! Tylko świeżo palona kawa do biura, stworzona ze szlachetnych ziaren najwyższej jakości. Prażona mistrzowską metodą Slow Roasted. Najlepsza kawa do ekspresu ciśnieniowego w biurze jest dostępna w rodzinnej, rzemieślniczej Palarni Kawy Coffee Style.  Najlepsza kawa ziarnista marki Premium - Luciano Cafe idealnie nadaje się do zaparzania w ekspresie ciśnieniowym. Dzięki tej kawie, w biurze będzie panować wspaniała atmosfera, a wśród kawoszy zwiększy się koncentracja, motywacja oraz zapał do pracy.

 

Biurko

Przekonaj się, co to znaczy najlepsza kawa do biura i kliknij poniżej:

(Klauzula informacyjna)

Próbki kawy Luciano Cafe

lub zamów poprzez formularz kontaktowy.

 *Oferta dotyczy tylko firm na terenie Polski.

 

Na pierwsze zamówienie podając hasło "rabat na start" otrzymasz aż 30% rabatu!

 

 

Kawa do biura

 

ŚWIEŻO PALONE RZEMIEŚLNICZE

KAWY DO BIURA

 

 

Kawa do biura Verona Style

Kawa ziarnista

Verona Style

Skład: 100% Arabica
(m.in. Etiopia, Kostaryka, Gwatemala)

Cena: 69 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Migdały, czerwone jabłko, cytrusy, cukier trzcinowy, jagody, limonka, jaśmin.

 

Kawa ziarnista Torino Style

Kawa ziarnista

Torino Style

Skład: 100% Arabica
(m.in. Etiopia, Honduras, Gwatemala)

Cena: 68 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
  Czekolada mleczna, migdały, pomarańcze, orzech laskowy, wiśnia, słodki.

 

Kawy do biura Venezia Style

Kawa ziarnista

Venezia Style

Skład: 100% Arabica
(m.in. Etiopia, Brazylia, Gwatemala)

Cena: 65 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodny, borówka, truskawki i rodzynki w rumie, mleczna czekolada, orzechy.

 

Kawa do firm Parma Style

Kawa ziarnista

Parma Style

Skład: 100% Arabica
(m.in. Brazylia, Kolumbia, Salvador)

Cena: 62 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Delikatny, niska kwasowość, orzechy, czekolada, posmak winny, wiśnia, cytrusy.

 

Kawa do firmy Sanremo Style

Kawa ziarnista

Sanremo Style

Skład: 80% Arabica 20% Robusta
(m.in. Etiopia, Kostaryka, Kolumbia)

Cena: 59 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Jasne nuty jagód i cytrusów, ciemna czekolada, cukier trzcinowy, śliwka, owocowa kwasowość.

 

Kawy ziarniste Ferrara Style

Kawa ziarnista

Ferrara Style

Skład: 80% Arabica 20% Robusta
(m.in. Brazylia, Etiopia, Indie)

Cena: 57 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodny, korzenny, niska kwasowaść, słodki, truskawki i rodzynki, owoce leśne, wiśnia.

 

Kawa firmy Roma Style

Kawa ziarnista

Roma Style

Skład: 80% Arabica 20% Robusta
(m.in. Brazylia, Gwatemala, Indie)

Cena: 56 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodna słodycz, zrównoważona, delikatnie zbożowy, czerwone jabłko, owocowy.

 

Kawa do automatu Milano Style

Kawa ziarnista

Milano Style

Skład: 70% Arabica 30% Robusta
(m.in. Brazylia, Kolumbia, Gwatemala)

Cena: 54 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Delikatna i zrównoważona słodycz, ciemna czekolada, migdały, wiśnia, mandarynka, jagody.

 

Najlepsza kawa do biura Cremona Style

Kawa ziarnista

Cremona Style

Skład: 70% Arabica 30% Robusta
(m.in. Salwador, Kolumbia, Indie)

Cena: 52 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodna, mleczna czekolada, niska kwasowość, wiśnia, cukier trzcinowy, orzechy laskowe.

 

Kawa ziarnista do firmy Livorno Style

Kawa ziarnista

Livorno Style

Skład: 60% Arabica 40% Robusta
(m.in. Kolumbia, Brazylia, Indie)

Cena: 49 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Czekolada orzechowa, czerwone jabłko, owoce cytrusowe, niska owocowa kwasowość.

 

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego Modena Style

Kawa ziarnista

Modena Style

Skład: 60% Arabica 40% Robusta
(m.in. Etiopia, Kolumbia, Indie)

Cena: 49 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Jagodowa kwasowość, borówki, jaśmin, cukier trzcinowy, posmak winny, orzechy włoskie.

 

Kawa ziarnista do biura Ravenna Style

Kawa ziarnista

Ravenna Style

Skład: 50% Arabica 50% Robusta
(m.in. Brazylia, Salwador, Indie)

Cena: 45 PLN netto/kg*

Wyczuwalne nuty smaku i aromatu m.in:
Łagodny, zbożowy, miód, lekko pikantny, mleczna czekolada, niska kwasowość, miękki.

 

* Do ceny netto nalezy dodać 23% VAT.
* Ceny można negocjować przy zużyciu min. 5 kg/m-c.

 

Dołącz do grona naszych zadowolonych klientów Uśmiech - referencje!

 

 

Sprawdź ile kawy pije się w Twojej w firmie:

 

Kalkulator zużycia kawy w biurze

 

 

Kawa ziarnista dla wymagających

 

Najwyższej jakości kawa świeżo palona podnosi prestiż w oczach pracowników i gości, odwiedzających firmę. Możesz podnieść morale zespołu, a także zainponować swoim klientom i gościom. Wyjątkowa kawa dla wyjątkowych ludzi!

  

Czarna kawa      Kawa w biurze

  

Na rynku dostępnych jest cała masa kaw ziarnistych. Jedne są lepsze, inne gorsze. Niestety zdecydowana większość to kawa produkowana na masową skalę przez koncerny, w których liczy się ilość, a jakość jest delikatnie mówiąc mniej ważna. Takie kawy trafiają głównie do klientów, dla których "kawa to kawa" i liczy się tylko cena. Nasza kawa do biura trafia do osób, które oczekują czegoś więcej niż przeciętność. Jest ona dla sporej grupy konsumentów bardziej świadomych, którym nie jest wszystko jedno co piją. Są to osoby o bardziej otwartych horyzontach, którzy sami szukają tego co im będzie smakować, a nie tylko ograniczają się do tego co znane i popularne. Dla takich ludzi tworzymy mieszanki z najlepszych kaw ziarnistych. Robimy to z pasją i wkładamy w to nasze serca.

 

 

Ekspres do kawy do biura

 

Jeśli szukasz ekspresu do biura kliknij poniżej:

 

Ekspres do biura

 

W naszej szerokiej ofercie automatycznych ekspresów do kawy, mamy do wyboru zarówno małe o wydajności do 30 filiżanek kawy dziennie, jak i nawet takie, które mają rekomendowaną wydajność 350 filiżanek kawy dziennie. Tak więc dla każdego możemy dobrać odpowiedni ekspres.

 

 

Kawa ziarnista do biura

 

Kawa to obok herbaty drugi najpopularniejszy na świecie napój po wodzie. Kawę pije się ją praktycznie w każdym biurze. Tak jak kawa potrafi być niezwykła, tak też wyposażenie biura w ekspres wraz z kawą ziarnistą wysokiej jakości, potrafi dać niezwykłe korzyści dla firmy.

Kubek kawy na biurkuJak wiadomo, kawa ziarnista ma wpływ na nasze codzienne samopoczucie, koncentrację i zdrowie. W Polsce coraz większą wagę przywiązuje się do dobrych jakościowo produktów spożywczych. Kawa ziarnista jest jednym z tych produktów, w których świeżość i jakość odgrywa kluczową rolę w jej ocenie.

To jaką kawę w biurze piją pracownicy oraz w jaki sposób jest ona zaparzana klientom i kontrahentom, może mieć bezpośrednie przełożenie na jakość wykonywanej pracy poprzez pracowników, a także na relacje biznesowe oraz postrzeganie firmy. Możliwość korzystania z ekspresu do kawy wraz z dobrej jakości kawą ziarnistą, wpływa na pozytywną atmosferę w pracy, lepsze postrzeganie pracodawcy oraz jest jednym z elementów budujących lojalność wobec firmy. Wspólne wypicie dobrej kawy w biurze z kontrahentem często pozwala „przełamać lody”, czy też sprawić, że relacje stają się swobodniejsze, co wpływa na późniejsze rezultaty współpracy.

Prawie 95% właścicieli firm, którzy zdecydowali się na wprowadzenie ekspresu do kawy do biura, jest przekonana, że to była bardzo słuszna decyzja (badanie przeprowadzone przez TNS OBOP).

 

 

Kawa ziarnista | Kawy ziarniste

Kawa ziarnista rośnie pomiędzy zwrotnikami Raka i Koziorożca - praktycznie na całej kuli ziemskiej. Kawy ziarniste wraz z kawą mieloną i rozpuszczalną są drugim po ropie naftowej największym wartościowo towarem w obrocie handlowym. Spośród 25 gatunków kaw ziarnistych, które mają znaczenie gospodarcze tylko cztery gatunki kawy mają znaczenie handlowe. Są to Coffea Arabica i Coffea Cannephora (Robusta), Coffea Liberica i Coffea Excelsa. Dwie pierwsze odpowiadają za około 90% obrotu handlowego kawą. Drzewka kawowca żyją 20-30 lat. Kawowiec zaczyna owocować już po 3-4 latach od zasadzenia.  Swoją maksymalną dojrzałość osiągają w wieku około 9 lat. Ziarna kawy, to nasiona znajdujące się w owocu, który w czasie zbiorów może mieć barwę od żółtej poprzez czerwoną, aż po brązową. W każdym owocu znajdują się najczęściej 2 ziarna kawy otoczone dwiema powłokami. Pierwsza z nich to tzw. silverskin a druga to pergaminowa otoczka. W przypadku kaw ziarnistych zwanych Peaberry w owocu znajduje się tylko jedno ziarno.

 

Kwiat kawy ziarnistej

Owoc kawy ziarnistej

Kawa zielona

Owoce kawy ziarnistej można zbierać dwiema metodami. Są to stripping - metoda mechaniczna (tańsza), polegająca na mechanicznym strząsaniu owoców kawowca (zbiera się zarówno dojrzałem, jak i te jeszcze niedojrzałe owoce) oraz picking - metoda ręczna (droższa), polegająca na kilkukrotnym obchodzeniu plantacji (co 8-10 dni) i ręcznym zbieraniu dojrzałych owoców. Ziarna kawy zbierane pierwszą metodą trafiają głównie do dużych koncernów, dla których najważniejszym czynnikiem jest cena. Nasza rzemieślnicza palarnia kawy - Coffee Style, wybiera kawy ziarniste zbierane metodą - picking. W celu wydobycia ziaren kawy z owoców stosowane są dwie metody. Sucha - metoda tradcyjna - prostsza i tańsza. Owoce są rozłożone na dużej powierzchni i poddawane działaniom promieni słonecznych. Co jakiś czas ziarna kawy trzeba obrócić, aby suszyły się równomiernie. Czas suszenia trwa najczęściej 10 do 30 dni. Następnie ziarna są łuskane, segregowane i sortowane. Metoda mokra jest bardziej pracochłonna i droższa. Owoce umieszczane są w zbiornikach z wodą. Te które unoszą się na wodzie, są niepełnowartościowe, suche lub zbyt dojrzałe usuwa się. Pozostałe w dalszej kolejności sa łuskane i poddawane fermentacji. Następnie kawa ziarnista jest myta i suszona.

 

Kawa ziarnista

Espresso

Latte Art

Prażenie kawy ziarnistej (często nazywane paleniem kawy), jest to proces wymagający bardzo dużej wiedzy i doświadczenia. Palenie przeprowadzane jest w specjalnych piecach o różnej wydajności. Na tym etapie zachodzą największe różnice (poza samą jakością kupowanej kawy ziarnistej) pomiędzy koncernami kawowymi, a małymi rzemieślniczymi palarniami kawy. W największych koncernowych palarniach kawy, używa się pieców, które prażą nawet w ciągu 90 sekund daną partię kawy. Duże palarnie kawy używają pieców, które prażą kawę ziarnistą w ciągu 7-8 minut. Natomiast małe i mikropalarnie używają pieców, w których w zależności od stopnia palenia i rodzaju kawy ziarnistej potrzeba od 12 do 25 minut na proces prażenia.

Prażenie kawy w ziarnach metodą Slow Roasted pozwala wydobyć z ziaren kawy to co najlepsze. Kawa zielona zawiera tłuszcze i białka. Gdy dłużej prażymy kawę, to pozwalamy im zmienić się w poezję smaku i aromatu. Dzięki takiemu paleniu możemy poczuć w kawie ziarnistej subtelne nuty smakowe, takie jak: orzechowe, czekoladowe, karmelowe, owocowe, cytrusowe i wiele innych. Oczywiście to, że kawę prażymy dłużej nie oznacza, że będzie ona spalona. Tu chodzi o zachowanie odpowiednich parametrów palenia dostosowanych do każdej kawy osobno, tak aby można było osiągnąć oczekiwany rezultat. Ziarna kawy surowej posiadają 25 substancji aromatyczno-smakowych. Kawy ziarniste prawidłowo uprażone, uzyskują w zależności od gatunku od 800 aż do 1000 związków aromatyczno-smakowych.

 

Napisz lub zadzwoń, aby otrzymać atrakcyjną ofertę z naszej Palarni Kawy, przygotowaną w oparciu o potrzeby Twojej firmy.

 

Luciano Cafe - Kawa prosto z pieca!